Navigation

Wij wensen u veilige dagen!

18 december 2018

Elk jaar tijdens de laatste dagen van het jaar komt er veel informatie op bewoners af. Dit jaar hebben we de belangrijkste punten samengevat in een infographic. Deze vindt u in de bijlage. De infographic kunt u delen in de nieuwsbrieven, social media en whatsappgroep. Ook de gemeente zal deze infographic via haar kanalen verspreiden.

Hieronder in het kort de belangrijkste punten uit de infographic:

 

Wanneer mag er vuurwerk worden afgestoken?

Op oudejaarsdag vanaf 18:00 tot 02:00 uur is legaal vuurwerk afsteken toegestaan. Het is niet toegestaan om vuurwerk voor of na dit tijdstip af te steken. Als u zelf vuurwerkoverlast ervaart op momenten dat dit niet is toegestaan, kunt u de volgende stappen ondernemen:

 

Vuurwerk overlast melden?

Ziet u dat vuurwerk vroegtijdig wordt afgestoken, vermoed u dat er ergens illegaal vuurwerk wordt opgeslagen of wilt u overlast melden? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor spoed belt u 112. Voor (vuurwerk)schade in de openbare ruimte kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0162.

 

Grijp in bij agressie altijd maar zeker tijdens Oud en Nieuw

Bent u getuige van agressief gedrag op straat of tegen mensen met een publieke taak, zoals buschauffeurs, ambulancemedewerkers of mensen van stadstoezicht, grijp dan als volgt in:

Vraag anderen om hulp en spreek samen de dader aan;

  • Bel 112;
  • Blijf bij het slachtoffer;
  • Maak foto’s voor de politie en meld je als getuige.

 

Melden helpt!

Doordat u melding maakt, kan beter bepaald worden waar bijvoorbeeld de overlast plekken zich bevinden of zich concentreren en op wat voor tijdstippen de overlast plaats heeft. Dat helpt de politie en de gemeente om meer gericht inzet te doen en bv ook het jongerenwerk in te zetten.

 

Vuurwerkresten

De vuurwerkresten mogen bij het restafval of kunnen gratis worden ingeleverd bij de milieustraat van 2 t/m 5 januari.

 

Opruimen samen met de buurt?

Helpt u dit jaar samen met uw buren mee om de straten weer schoon te maken? Stuur voor 24 december een e-mail naar [email protected] o.v.v. nieuwjaarsvegen met de datum wanneer de straat wordt schoongemaakt. Wij zorgen er dan voor dat de zakken met vuurwerkresten op de aangegeven locaties worden opgehaald.

 

Nieuw dit jaar: Kerstbomen worden huis aan huis opgehaald

Gratis aanbieden bij:

  • De milieustraat
  • Op de aanbiedplaats in week 2 op de dag dat u ook uw plastic afval of papier aan de straat zet

 

Wij wensen u een fijne en veilige jaarwisseling toe!

Buurtpreventie Oosterhout en Team Buurtbeheer van de Gemeente Oosterhout

 

 

Download hier de vuurwerkflyer van de gemeente Oosterhout.