Navigation

Voor welke veiligheidsproblemen zouden jullie willen dat politie en handhaving zich inzetten?

21 september 2021

Ook dit jaar staat de Week van de Veiligheid weer op de planning. Deze vindt plaats van 11 tot en met 17 oktober. Omdat het belangrijk is dat er aandacht is voor veiligheidsproblemen die worden ervaren in de wijken vragen wij jullie input.

 

Voor welke veiligheidsproblemen zouden jullie willen dat politie en handhaving zich inzetten? Ziet of vermoed u drugscriminaliteit in uw wijk? Maakt u zich zorgen over uw digitale veiligheid? Heeft u op een bepaalde locatie veel last van hangende jeugd?

 

Kortom: waardoor voelt u zich regelmatig onveilig in uw wijk?

 

Als u een idee heeft hoe en waar wij het beste handhaving en politie in kunnen zetten om uw wijk veiliger te maken, laat het ons dan weten! U kunt uw idee mailen naar [email protected]. Zet hier in waardoor u zich onveilig voelt en waar volgens u het beste actie ondernomen kan worden.

 

Vermoed u criminaliteit maar wilt u dit liever anoniem melden? Dat kan via https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

 

Ook is er in de week van de veiligheid natuurlijk aandacht voor andere onderwerpen. Zo krijgt u de kans om op dinsdag 12 oktober al uw vragen over cybercrime en digitale veiligheid aan een specialist van de politie te stellen in een digitaal spreekuur, wordt er een wapeninleveractie georganiseerd waarbij inwoners de kans krijgen anoniem hun steekwapen in te leveren in een container. De gemeente en de politie communiceert in de week van de veiligheid ook acties die mogelijk zijn gemaakt door (anonieme) meldingen van inwoners, bijvoorbeeld op het gebied van ondermijning.

 

Voor de meest actuele informatie over de week van de veiligheid kunt u de Gemeente Oosterhout volgen via sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram.