Navigation

Uitnodiging onthulling muurschildering Houthaven

13 juni 2019

De wijk Houthaven is gebouwd op de plek waar ooit houtfabriek Simons, of ‘De Simfa’ stond. Deze fabriek produceerde aanvankelijk kleine kuipen voor de boterfabriek en planken, en in een later stadium pallets en houtwol. Boomstammen werden per schip aangevoerd via het Wilhelminakanaal en in een zijarm, de ‘houthaven’ gelost.

In 2019 is het 25 jaar geleden dat de wijk Houthaven werd gebouwd. Het bestuur van Stichting Wijkteam Houthaven heeft het initiatief genomen om een historische muurschildering te realiseren op de zijmuur van het flatgebouw Houtwolplantsoen, dat bij de ingang van de wijk Houthaven ligt. Op deze manier ontstaat een blijvende herinnering aan de geschiedenis van de Houtfabriek. Kunstenaar Zenk One is deze week begonnen met het aanbrengen van het kunstwerk.

Wij nodigen u uit om samen met ons de onthulling van het resultaat van dit buurtinitiatief te vieren!

 

Programma

Zaterdag 22 juni locatie Houthavenweg:
11.00  uur Introductie door Johan Rus, voorzitter Stichting Wijkteam Houthaven
Korte toespraak door Johan Westra (directeur Wooncorporatie Thuisvester), Dennis Elbers (directeur Blind Walls Gallery) en Burgemeester Mark Buijs
11.30 uur Ontvangst in De Gecroonde Bel, met koffie en thee en iets lekkers. U kunt hier de expositie over de Simfa Houtfabriek bekijken. Tevens is hier het herinneringsboekje verkrijgbaar. De expositie duurt tot 16.00 uur.

 

Zondag 23 juni: 13.00 – 16.00 uur expositie geopend

 

De muurschildering ligt langs een belangrijke uitvalsweg van Oosterhout en draagt in die zin bij aan de herkenning. Wij hopen dat de schildering een stimulans is voor een gesprek tussen jong en oud over de tijd van de Simfa. In die zin werkt het plan ook verbindend. De foto-expositie, waar alle wijkbewoners voor zijn uitgenodigd, versterkt de gelegenheid tot deze dialoog.

Na afloop van dit jubileumweekend wordt de expositie voortgezet bij het Speelgoedmuseum.
Wij hopen u op deze feestelijke zaterdag 22 juni te mogen verwelkomen!

 

Met vriendelijke groet,

 

Stichting Wijkteam Houthaven
[email protected]