Navigation

Samen werken aan een veilige wijk

29 maart 2019

Zaterdag 6 april 2019 vindt tussen 10.00 en 16.00 uur de Veiligheidsmarkt plaats in Theater de Bussel. Deze markt is een initiatief van Stichting Buurtpreventie Oosterhout, de overkoepelende stichting van de buurtpreventieteams in Oosterhout en de kerkdorpen en gratis te bezoeken. Het doel van de markt is het informeren en enthousiasmeren van inwoners om samen de Oosterhoutse wijken (nog) veiliger te maken. Diverse organisaties laten zien wat inwoners zelf kunnen doen of wat je met je straat of buurt kunt bereiken door samen te werken.

 

“Een veilige buurt of wijk maak je samen,” licht Frank Boermans, voorzitter BPO, toe. “Door op elkaar te letten, door goed hang- en sluitwerk in de woning, maar ook door te weten wie er in je straat woont. En wie dus niet.” In totaal zijn er vijfentwintig thema’s en onderwerpen waar inwoners mee aan de slag kunnen op de Veiligheidsmarkt: van brandveiligheid tot verkeersveiligheid en van AED’s in de wijk tot buurtbemiddeling. Er zijn stands van verschillende veiligheidspartners met informatie maar ook plekken waar bezoekers zelf interactief aan de slag kunnen. Er worden doorlopend presentaties gegeven door de verschillende deelnemersorganisaties.

 

De Veiligheidsmarkt is van 10.00 tot 16.00 uur en burgemeester Mark Buijs opent de Veiligheidsmarkt om 10.30 uur. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom op deze markt. Er is een groot springkussen in de vorm van een brandweerkazerne en een schminkstand. Daarnaast kunnen ze meedoen aan een kleurwedstrijd en een privé rondleiding in de brandweerkazerne winnen.

 

Ben je ook benieuwd hoe je kan aansluiten bij een buurtpreventieteam van jouw buurt of wil je er een opstarten? Dan is de Veiligheidsmarkt een mooi moment om te beginnen. Tegelijkertijd is de markt ‘de’ gelegenheid voor alle bestaande buurtpreventieteams om nader kennis te maken met de deelnemende organisaties. Tot zaterdag!