Navigation

Komt u de escaperoom in het drugslab van de politie uitproberen?

25 oktober 2021

Hoe herkent u een drugslab in uw buurt? En wat kunt u doen als u een verdachte situatie ziet? Wilt u hier meer over weten? En heeft u zin in een spannende belevenis? Kom dan onze nieuwe Crystal Meth Escaperoom uitproberen!

 

Ga de uitdaging aan!

De Crystal Meth Escaperoom is een vrachtwagentrailer die tot een mobiel Crystal Methlab is omgebouwd. In de escaperoom kunt u met een groepje van maximaal vijf personen de uitdaging aangaan om te ontsnappen. Tijdens verschillende opdrachten en puzzels leert u meer over de uiterlijke kenmerken van een drugslab, wat het gevaar ervan is, en hoe u zelf verdachte situaties (volledig anoniem) kunt melden. Die signalen zijn ontzettend belangrijk voor ons. We hebben die extra ogen en oren van u nodig om criminelen zo weinig mogelijk kans te geven.

 

Meer informatie over de escaperoom staat op www.politie.nl/drugslab.

 

Hoe herkent u een drugslab?

Drugslabs komen we op veel verschillende plaatsen tegen. In boerenschuren, woonhuizen, garageboxen, op industrieterreinen en zelfs in flatgebouwen. Drugslabs zijn gevaarlijk. Denk aan brand, ontploffing en de aanwezigheid van figuren werkzaam in de zware criminaliteit. U herkent een drugslab aan:

– een bijzondere chemische geur;

– afgeplakte ramen en deuren;

– mensen en (witte) busjes op afwijkende tijdstippen;

– busjes die met achterzijde tegen de ingang van een pand parkeren (voor het ongezien in- en uitladen van jerrycans en vaten).

 

Denkt u dat er bij u in de buurt een drugslab zit? Ga niet zelf naar binnen en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem tippen? Bel dan 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl. En noteer bijzonderheden, zoals kentekens, tijdstippen en omschrijvingen van personen en voertuigen.

 

Productie, opslag en dumpingen

Sinds de jaren ’90 is Nederland een productieland voor de vervaardiging van synthetische drugs. Dat zorgt voor de huisvestiging van criminele drugskoks, drugslabs en dumplocaties van het afval. De afgelopen jaren zien we steeds meer en ook grootschaligere Crystal Meth laboratoria in Nederland. Dit zorgt voor voortdurende toename in criminaliteit en grote gevaren voor de omgeving. Daarom is het belangrijk dat we er sámen alles aan doen om deze vorm van criminaliteit te bestrijden.