Navigation

GGD West-Brabant verzorgt een training “Ogen en Oren in de wijk”

5 maart 2020

Lees hieronder de uitnodiging van de GGD voor de training: “Ogen en Oren in de wijk” voor leden van buurtpreventieteams.

Op 25 maart as. verzorgt GGD West-Brabant een training “Ogen en Oren in de wijk”, een workshop waarbij u handvatten krijgt hoe om te gaan met personen met een psychische kwetsbaarheid. De gemeente Oosterhout biedt u deze training aan omdat u de “oren en ogen” in de wijk bent én het zeer waardeert wat u allemaal voor de buurt betekent. De training is op woensdagavond 25 maart 2020, van 18.00-22.00 uur in vergaderkamer 4 in het gemeentehuis. We zorgen voor soep met broodjes.

 

Tijdens de training “Ogen en Oren in de wijk’ gaan we in op de volgende vragen:

–       Wat is psychische kwetsbaarheid eigenlijk?

–       Hoe herken ik eenzaamheid?

–       Waarom is diversiteit in buurten en wijken belangrijk?

–       Wat zijn signalen van verward gedrag?

–       Wat doe je als je een situatie zorgwekkend vindt?

–       Hoe leg je contact en met wie?

–       Wat als taal of cultuur een barrière is?

 

We gaan samen met u deze vragen doornemen en natuurlijk kunt u ook eigen vragen inbrengen. Bovendien hebben we een acteur ingehuurd die ons gaat helpen oefenen met (bestaande) situaties. Door te kijken naar een rollenspel (of zelfs mee te doen), vergroot u uw kennis en vaardigheden. Tenslotte is er ook een ervaringsdeskundige aanwezig die een persoonlijk verhaal vertelt. Al met al een compleet programma, waar u veel voordeel mee kunt doen.

 

Graag nodigen we u uit om aan deze training mee te doen. U kunt zich  aanmelden via [email protected]

 

Voorafgaand aan de training ontvangt u een link naar een formulier met wat vragen. Vult u die alstublieft in. De trainer gebruikt deze informatie om de training aan te passen naar uw informatiebehoefte en wensen. De week voor de training ontvangt u dan het programma.

 

Mocht u zich hebben aangemeld en onverhoopt toch niet kunnen, zou u dat dan willen melden?

 

Hopelijk tot 25 maart!

 

Gemeente Oosterhout en GGD West-Brabant