Navigation

Bericht met verzoek van wijkagenten aan buurtpreventieteams n.a.v. autoinbraken

21 oktober 2020

Zoals wellicht bekend, zijn in de afgelopen twee maanden in een paar nachten meerdere  auto inbraken geweest in verschillende wijken. Bij deze inbraken ging het om een grove werkwijze, waarbij veel schade werd veroorzaakt.  De auto’s waren veelal van het merk BMW en Audi. De buit betrof airbags, navigatieapparatuur, audio apparatuur etc. Hopelijk blijft het een tijd rustig met deze inbraken, maar mocht het toch weer zo zijn dat een wijk door deze lieden bezocht wordt, willen wij hier toch wat meer werk van maken. Dit betekend dat we een beroep doen op de alertheid van de burgers en daarbij niet te schromen 1-1-2 te bellen bij verdachte situaties in de nacht. Verder willen we vragen aan slachtoffers van deze vorm van auto inbraken direct melding te doen. Waar mogelijk zal de politie ter plaatse komen en ter plaatse ook een aangifte opnemen en nader onderzoek doen. Ook zal hierbij gekeken worden naar mogelijke sporen, die dan voor onderzoek veilig gesteld kunnen worden.

Wij willen aan de buurtpreventieteams waar WhatsApp groepen actief zijn het onderstaande bericht op de WhatsApp bericht te doen uitgaan:

 

WHATSAPP BERICHT:

“De afgelopen paar maanden zijn in een paar nachten meerdere grove auto inbraken geweest. Hierbij werden meerdere inbraken in 1 nacht en in 1 wijk gepleegd. De politie verzoekt naar aanleiding van deze inbraken het volgende:

-Bent U slachtoffer van een inbraak, waarbij airbags, navigatieapparatuur, audioapparatuur of complete dashboards zijn ontvreemd, doe hiervan gelijk melding. Waar mogelijk komt de politie ter plaatse en neemt direct een aangifte op en doet ter plaatse nader onderzoek, zoals onderzoek naar sporen(dragers).

Dit is wel tijdelijk in verband met capaciteit.

-Tevens vragen we extra alertheid en verdachte situaties direct te melden, zodat we hierop in kunnen spelen. In de nachtelijke uren kan hiervoor 1-1-2 gebeld worden. Ander 0900-8844.”  

 

Met vriendelijke groet,

Gre van der Vorst (wijkagent)