Meldpunt overlast door jongeren
De gemeente Oosterhout roept jeugdoverlast een halt toe. Van minder acute jeugdoverlast wordt vaak geen melding gemaakt bij de politie.
Deze informatie wordt gebruikt om de locaties van jeugdoverlast vroegtijdig te overzien, zodat de overlast effectief kan worden aangepakt.
Jeugdoverlast
Jongeren zijn zich niet altijd bewust van de effecten van hun gedrag op hun omgeving. Soms zijn het streken, maar enkelen dreigen af te glijden naar kleine criminaliteit. Kleine criminaliteit is hinderlijk en geeft mensen een gevoel van onveiligheid. Mogelijke voorbeelden van overlast zijn: lawaai, stilstaande auto’s of brommers met een draaiende motor, afval rond hangplekken, drugsgebruik, vandalisme en intimiderend gedrag.
Melding jeugdoverlast
Via het e-mailadres [email protected] kunt u een melding maken van jeugdoverlast (hangjongeren). De meldingen worden uitgezet in het overlastnetwerk Casuïstiek Overleg Jongeren in de Openbare Ruimte (COJOR).
Het overlastnetwerk bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente (coördinator jeugdveiligheid, buitengewoon opsporingsambtenaar en de leerplichtambtenaar), de politie, een jongerenwerker van Surplus Welzijn en een vertegenwoordiger van woningbouwcorporatie Thuisvester. Dit overleg vindt eens in de vier weken plaats. Daar worden de ingekomen casussen besproken en indien noodzakelijk, direct de aanpak afgestemd.
Spoedeisende gevallen
Het kan zijn dat uw melding zo dringend is dat er niet op de gemeente of andere instanties kan word
en gewacht. Dan kunt u het beste de politie bellen via het telefoonnummer 0900 – 8844. Als er gevaar is voor personen of goederen, belt u het centrale alarmnummer 112.